Arbetstillstånd kan vara både lätt och svårt att skaffa

Att skaffa sig ett arbetstillstånd är inte gjort i en handvändning. Det kan vara lurigt att veta i vilken ordning allt ska göras för att det ska bli rätt.

Det kan bli knepigt att få allt att fungera smidigt när du ska ansöka om arbetstillstånd. Lika besvärligt kan det vara att förstå frågorna och anpassa dig till ett nytt system.Viktigt är i alla fall att du söker tillståndet innan du kommer hit till landet. Annars kan det bli lite galet för din del.

Det är därför du gör bäst i att ta hjälp av en erfaren firma där de som är anställda kan alla regler och vet hur de ska hjälpa dig på bästa sätt. En sak du ska veta är att du behöver bifoga ett anställningsavtal med din ansökan. Det ska din blivande arbetsgivare ha utfärdat innan du ansöker.

Arbetstillstånd ska vara till en existerande tjänst

Det är viktigt att den arbetsgivare du har fått anställningen av har annonserat ut tjänsten både inom Sveriges gränser och dessutom inom EU och EES. Det gäller även att det ska ha annonserats i Schweiz. Dessa annonser ska ha varit ute minst 10 dagar innan du och din arbetsgivare ingick ett avtal.

Du som läser det här kan nog förstå hur viktigt det är att du får rätt slags hjälp med din ansökan. Håller du dig till en kvalificerad och bra firma som dessutom fått goda vitsord så ska det säkert inte bli några som helst problem.

För att få hjälp med arbetstillstånd så kan du läsa vidare här: www.arbetstillstånd.net.